Activiteiten en Cultuur

Vanuit onze gastenkamer kun je heerlijk wandelen en fietsen in de prachtige omgeving van Ommen. De Archemerberg, de Lemelerberg, landgoed het Laer, landgoed Eerde, het prachtige Vechtdal, de meanderende Regge en de bossen van Beerze en Vilsteren liggen in de directe omgeving. Op fietsafstand liggen o.a. het Reestdal, Hellendoorn, de Holterberg, Dalfsen en Dedemsvaart (met de tuinen van Mien Ruys). De gastenkamer ligt op 200 meter van drie lange afstand wandelpaden: het Pieterpad, Havezatepad en Maarten van Rossumpad.

Voor de actieve gasten biedt Ommen veel mogelijkheden. Naast wandelen en fietsen kun je hier mountainbiken, kanoën op de Regge, paardrijden en is er een groot Outdoorcentrum. 

Voor de cultuurliefhebber is er in Ommen veel te beleven. Er wonen en werken veel kunstenaars in deze omgeving die je in de zomermaanden live aan het werk kunt zien op de Montmartre dagen en tijdens de kunstroute Ommen (laatste weekend augustus). Veel ateliers en beeldentuinen zijn te bezoeken.

In de omgeving van Ommen hebben we een aantal prachtige musea: De Fundatie in Zwolle, Het Rijksmuseum Twenthe en Museum More in Gorssel en Ruurlo. Ootmarsum, met tal van kunst galerieën en ateliers ligt op 45 minuten rijden.